1. Kerékpár Múzeum Balassagyarmat

  • 2022.02.24
  • Kerékpár Múzeum

Amíg ember lesz, kerékpár is lesz – mondja Olexa Miklós, az első hazai kerékpármúzeum létrehozója, de már újról álmodik. Múzeumunk és az Ipoly Túraközpont hosszútávon egy - a kerékpáros sportot, a magyar és a közép-európai kultúrát összekapcsol, szellemiségében nyitott, teljes egészében politikamentes-kulturális intézményként szeretne működni.

Szeretnénk, ha intézményünk a hazai és a nemzetközi kerékpáros világ Ipoly menti zarándokhelyévé válna. Szeretnénk megmutatni az érdeklődőknek a kerékpárok fejlődéstörténetét és az Ipoly mente alig ismert világának természeti, történelmi, kulturális kincseit- a határoktól mentes Palóc Világot. Szeretnénk az INTERREG pályázati rendszer segítségével - egy nagyon jelentős fejlesztéssel létrehozni a múzeum végleges, kb. 200 db muzeális kerékpár elhelyezésére alkalmas bemutatóterét, amely egyben az Ipoly Völgye –az Ipoly Túrarendszer –látogató központja lesz. Már 76 pártolótaggal rendelkezünk, melyek közül sokan adományoztak vagy kölcsönadtak a múzeumnak műtárgyakat. Nagyon szépen köszönjük.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt - nem csak kerékpáron - Balassagyarmatra az 1. Kerékpár Múzeumba és az Ipoly Túra Központba.

Balassagyarmat, Mikszáth Kálmán u. 61.
Telefon: +36-20-280-4030
E-mail: 1.kerekparmuzeum@gmail.com
Weboldal: https://www.1kerekparmuzeum.hu/